Категории
Погледи брой 1

за изкушените от разума на думите_Nick Cave на живо

авторски анализ_

базиран на поглед и интуиция

от Антония Кесерджиева

връзката между този, който гледа кайсията при залез и утро, и този, който приближава клона, за да я откъсне и после изяде_ Ник Кейв и любовта_

умен е. и концертите му притежават лекотата на плътния въздух, наситена с всичко, което произвежда умът на артиста Ник.

малкият принц облича звездна мантия

/

Ник си поръчва сако.

Уоран Йелис и Ник Кейв < атмосфера > всеки, докоснал се до този атмосферен смисъл познава добре чувството / там, където желанията са, но скрити навътре, невидими за дневниците на стоножките, които стъпват сто пъти, за да проверят сигурността на земята. затова ли наричат Ник мрачен и тъмен? защото всеки вопъл при него е път за изживяване на непрестореното и намирането не е пластичен вход с арка цветя, а мъчително съзерцание на скритите кабели в дъха, нажежаващ живота чрез самия живот като истина за бъдеще. мечтата е дълбока същност и затова е скрита / зад завесата на сцената, тя живее на вода и тишина, понякога пие самота / като диспечер на пулт, който пуска осветлението, но никога не го прави екзалтирано, с патетичен шум или романтично, с обувки на токчета. баладите на австралиеца са истинни / нетропосани плисета / вокални кабели, проводящи напрежението като мечта и недостижимостта й е сбъдване / периферията – център / малкото – много / сивото е бал с дълга интуиция в пространството между релси в двете посоки. и си поръчва сако, на бавна скорост, в чест на бавните неща – Ник Кейв – страстта му отива.

двамата с Уоран, вятърът и шевът на дихотомното начало в концертната нощ са пълнолуние, равно на китара, ударни, пиано, осветление, вентилатор и танц едновременно. китарата е метресата, заради която пътуват денонощие, пианото е гара на чакащо доверие.

Уоран до Ник е полудяла струнна кукла на въртящи се колела.

Ник до Уоран е идея, кардиограма на бягащо от огън куче.

тези алхимици преди пет месеца в Белград – чиста сила, лицата им светят и още помня това / защото умеят да внушат – елате, деца, да нарушим кодовото спокойствие на лицемерието и фалша /

хладната есен в Белград, увити в шалове будни лица, книги, книжарници и пак книги, светли паркове, пълни с младост, която говори до ритъм и блус, пресичащите булеварди, групирани в цветни пасажи деца, свежа храна, кафенета с усмихнати хора, архитектура, хладно, а някак си уютно и ведро.

Ник Кейв в Белград, 2017

споделям това видео, защото ме вълнува по особен начин. направих го по време на мощно [силния] концерт в Белград. качеството му е израз на системата ‘ вълнувам се, следователно съм ‘, но същественото е_енергията, с която Ник диалогизира света, за да го превърне в чувство. още тогава си го представях като [вирусолог], който разглежда белезите по повърхността на земния глобус и без да му липсва увеличителна лупа, изпява диагнозата в драма_ заключва сърца в умове_ до следващата пролет.

снимка: Ник Кейв / лична страница

гледам го често_в бавния синхрон на плътните неща. този концерт е в душата ми заради разглобяващите инструменти в него. Ник е самият [той].

снимка: Ник Кейв / лична страница

ако изгледате докрай този запис, ще усетите, надявам се, магиката на интуицията, с която внушава това, което казва, дъга, с която прехвърля пространства и брегове, [всичко], което е необходимо да направи от въздуха спектакъл.

видео: Антония / концерт Белград, 2017

Ник Кейв / Белград 2017 снимки: Кореспондент
снимки: Антония / Белград 2017

Петър е до мен на 28 октомври, когато е рождения му ден. публиката е опиянена от вливанията, които се стичат в едри гроздове – танц, светлини, движения от [думи за живот].

Белград_28.10.2017 ‘Ник е побесняла обич истина. обичам истината. благодаря за безкрая й_

и за възможността в този ден, Никол и Антонио!

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е banner-logo.jpg

Кореспондент / Антония Кесерджиева Artspace Luna